• IStar Coating voor koplampen

    Star Coating voor koplampen

Bekijk Video

  • e0a70f72bdae9885bfc32d7cd19a26a1 M

  • starcoating dia

Welkom bij Star Coating

Star Coating is een Nederlands bedrijf dat zich alleen en volledig toelegt op de reparatie van auto koplampen.

Goed zicht.

Auto koplampen zijn een zeer belangrijk onderdeel van uw auto. Goede, schone, heldere en goed afgestelde lampen zorgen ervoor dat u veilig zicht hebt bij donker weer en slechte weersomstandigheden. Goede heldere koplampen zorgen er ook voor dat anderen u goed en tijdig zien.

Design

Naast veiligheid zijn auto koplampen de laatste jaren een steeds groter onderdeel gaan uitmaken van het design van uw auto. De koplampunits werden eerst veel platter en de laatste jaren lopen ze helemaal door in de zijkant en bovenkant van de carrosserie. Tevens worden de koplampen steeds helderder.

Kunststof

Om bovenstaande mogelijk te maken worden de auto koplampen niet meer van glas gemaakt, zoals vroeger, maar van kunststof. Deze kunststof heet polycarbonaat.

Polycarbonaat heeft fantastische eigenschappen. Het is in elke model te vormen, het is erg licht qua gewicht en is heel erg helder.

Beschadigen

Helaas heeft polycarbonaat ook nadelen. Het is krasgevoelig maar vooral verweert de buitenkant na verloop van tijd. Het gevolg van deze verwering is dat de buitenkant dof wordt en een gelige verkleuring krijgt. Deze dofheid of verkleuring begint normaal gesproken aan de bovenkant en zakt geleidelijk aan naar beneden, totdat de hele buitenkant dof, verweerd en verkleurd is.

Lichtdoorlatendheid

Als de koplamp helemaal dof en verweerd is neemt het vermogen van de polycarbonaat om licht door te laten dramatisch af. U kunt bij uw garage de lichtopbrengst van uw doffe koplampen laten meten. Het is in sommige gevallen schrikbarend hoeveel lichtopbrengst de doffe koplampen nog maar hebben. Vaak niet meer dan 50%. Uiteindelijk zal dit ook tot een APK afkeur leiden.

Reparatie

Koplampen die eenmaal dof en verweerd zijn worden vaak vervangen door nieuwe. Gelukkig is dit niet meer nodig. Star Coating levert een uniek product om doffe koplampen weer als nieuw te laten schijnen.

Professionals en particulieren

Star Coating levert producten aan professionele gebruikers zoals garages, schadebedrijven, wasstraten en autocleaning bedrijven. Daarnaast leveren wij ook rechtstreeks aan consumenten.

Veel plezier op onze website of bestel direct!

Star Coating maakt helderheid zichtbaar!

Nieuws item 1

Nieuws

Gastcollege bij ROC Gilde locatie Venlo
Op 26 oktober hebben wij een gastcollege gegeven op ROC Gilde Opleidingen, afdeling autotechniek. 36 Studenten en de vakleerkrachten hebben we geleerd dat koplampen gerepareerd kunnen worden en hoe ze dat moeten doen. Het enthousiasme was zo groot dat we ter plekke van 4 auto's de koplampen hebben gerepareerd en dat ROC Gilde Opleidingen ons product zelf gaat gebruiken in haar lesprogramma maar ook ten behoeve van reparaties voor klanten.

Vul postcode of plaats in voor aangesloten garages bij u in de buurt.